Publicerat: / Allmänt

Höst

 
Det är nog officiellt nu. Det är höst. Senhöst, alltså den sämre delen av hösten. Den delen då kylan och mörkret kommer..
Det blev helt plötsligt så mörkt och ruggigt idag  att jag var tvungen att beställa lite lampor =D  
 
Det är samma sak varje år. Det tar ett tag innan jag kan känna hur mysig den här tiden är. Jag är inte riktigt redo för att tända massa ljus och krypa upp i soffan med en mysig filt, en kopp varm choklad och en bra film. 
 
Hur känner ni inför hösten?
 

Mina räddare i mörkret:
 
 

Publicerat: / Ridskola & Hästar

Shopping

 
Varför är det så kul att köpa hästgrejer?
 
Jag hittar hur mycket fint som helst till Stanny men jag får försöka hejda mig för han är ju faktiskt inte min häst. MEN ett schabrak skulle jag ju kunna köpa =)  Han har ett mörkblått men jag skulle vilja ha ett i en annan färg och som inte känns lika välanvänt.
Problemet är att hitta ett snyggt schabrak till ett bra pris. Jag tänker inte lägga massa pengar på nått som jag använder max 2 ggr i veckan ute i skogen. De andra får såklart använda det också men det är ändå jag som betalar.
Och vilken färg vill jag ha??   Jag funderar på vinrött, grönt eller grått men det finns för många färger men inte den nyansen jag vill ha.
 
Har ni några tips på var en kan hitta schabrak till bra pris och fina färger?
 
Det här har jag iallafall köpt till mig själv. Ett par ridsockar och kanske världens skönaste ridhandskar!
 
Hööks, Granngården
 

Publicerat: / Ridskola & Hästar

Vem Behöver Gym?

Ja, vem behöver gym när en håller på med hästar?  Ungefär så känns det nu. Jag har sån träningsvärk i kroppen!
 
I torsdags var det det ju lektion på ridskolan. Jag har missat några gånger nu pga sjukdom så det kändes så skönt att vara tillbaka.
Vi tränade på raktriktning. Vi skulle rida rakt mot instruktören och samtidigt ställa hästens huvud lite. Jag älskar såna här övningar där det verkligen är ett finlir, det är såna små justeringar som gör så mycket. Så fort jag gjorde minsta fel så blev allt fel =)  Men det gick faktiskt riktigt bra, för en gångs skull så kände jag precis när det blev fel och vad jag gjorde fel så jag kunde rätta till det.
Vi skulle fortsätta med den övningen nästa gång men lägga till skänkelvikning. Can't wait!!
 
Efter lektionen så for jag förbi Stanny. Ägaren hade lite kris på jobbet så jag for dit istället eftersom jag ändå var i närheten. Det var så fint där när solen höll på gå ner!  Jag önskar nästan att jag hade haft kameran med mig men det blev lite mobilbilder istället.