Publicerat: / Ridskola & Hästar

Ridbana

 
Igår red jag och Stanny på ridbanan för en gångs skull. Jag brukar ju tycka det är lite tråkigt och föredrar att rida ut i skogen men nu var det så lerigt där så vi tog ett litet kravlöst pass på banan i stället.
Det gick jättebra tycker jag. Han kan ju som sagt bli lite springig ibland, även om det har blivit mycket bättre nu, så jag körde serpentiner, volter, åttan, övergångar. Han va så duktig! Jag kunde rida med långa tyglar och bara lätt visa vägen och han gick jättefint.
Så det blir nog ridbanan nästa gång också! Jag måste bara bli bättre på att ha en plan så man inte bara rider runt hursom helst. 
 
 
Har ni några tips på ridövningar? Inget allför komplicerat utan mer enkla "grundövningar". =)
 
 
 

Publicerat: / Ridskola & Hästar

It's So Fluffy!!

 
Har varit tyst några dagar nu.  Mest för att jag inte har varit i stallet och haft ganska lugna dagar så det har inte varit så mycket att skriva om, men idag har jag äntligen träffat Stanny igen. Eller ska vi kalla honom Fluffy nu?  På knappt en vecka tycker jag han har blivit jättehårig! =) Men det är väl så det ska va nu när vintern är på väg... Huvva!
 
Det var riktigt trist väder idag. Grått, kallt och typ storm! Så Stanny var lite mer spänd än vanligt men det var jag beredd på och han gjorde inget galet så jag är nöjd med vår ridtur. =)
 
Provade ländtäcket idag igen.  Remmarna är perfekt längd nu men jag måste nog sy dit ett snöre som håller ihop täcket baktill. Det finns ett snöre men det sitter så högt upp så täcket flyger upp när det blåser.
F*n, man undrar ju om det inte är billigare att sy ett ländtäcke själv!?   =)
 
 
 
 
 
 
 

Publicerat: / Ridskola & Hästar

Beslut

 
Efter 6 år (som jag trodde va 8..??) har jag bestämt mig för att sluta på ridskolan.
 
Jag har ju funderat på det här ganska länge och nu känns det som att det är dags.
Jag väljer att sluta pga att jag, för det första, inte tycker det är lika kul längre. Förut missade jag tex aldrig nån lektion, nu är jag borta lite då och då..   Sen så vet jag inte vad som händer med jobb nu när jag blir klar med utbildningen så det känns ganska skönt att inte behöva tänka på om jobb kommer krocka med ridningen.
Sist men inte minst så har jag ju fina Stanny och jag känner mig mer än nöjd att bara rida honom ♥
 
Men jag kommer nog fortsätta va medlem. Då kan jag vara med på drop-in ridningar och köpa enstaka lektioner. För jag känner att jag vill fortfarande hålla igång ridningen. Rider man bara medryttarhästen där det inte är nån som säger till när man rider som en potatissäck så är det lätt hänt att man börjar lägga sig till med ovanor.
Och vem vet, kanske jag och Stanny en dag blir tillräckligt modiga för att ta en privat lektion tillsammans?
 
Det här beslutet känns faktiskt helt ok. Lite tråkigt förstås eftersom jag har hamnat i en sån bra grupp med en superbra instruktör och det finns så många fina, roliga, nya hästar i stallet nu men jo, det känns ändå helt ok =)