Publicerat: / Mind, body & soul

Första Åket!

 
Ifredags var det ju snökaos vilket inte var så jättekul MEN det förde med sig nått positivt för på lördag morgon fick jag ett sms om att de ÄNTLIGEN hade preparerat skidspåren!!  Jag for ut med en gång! Man måste ju passa på innan snön smälter bort, vilket den håller på att göra nu...  Men jag är så glad att jag äntligen fått åka skidor, jag har längtat som en tok!
Eftersom jag var osäker på om jag kommer kunna åka igen så slog jag på stort och åkte spåret som är 5 km. Det låter kanske inte så mycket men det är det för mig =)   Det var tungt och jobbigt men väldigt skönt!
 
 
 
 
 
 

Publicerat: / Allmänt

Utmaningar

 
Ridlektionen igår gick.... sådär..  Red en häst som heter Malou och ja, hon var väl som att rida en kalv som släpps på grönbete.  *haha*
Alltså jag vet inte hur jag ska förklara det men hon har liksom ingen takt? Det var jättesvårt att hitta balansen på henne, jag galopperade en gång sen gav jag upp det och koncentrerade mig på att försöka få henne lugn och hitta nån sorts balans i skritt och trav.
Hon är dock väldigt känslig för skänkeln så att göra skänkelvikningar var inga problem man måste bara få henne att ta det lite lugnt och inte bara springa på.
 
En utmaning minst sagt!  Men sånt är kul, det ska inte vara så j*kla lätt jämt =)
 
En annan utmaning var att ta sig hem...  Herregud säger jag bara!   Det snöade jättemycket igår och när jag skulle hem var det oplogat på många ställen och skitsvårt att köra, man fick liksom inget fäste i vägen.  Att vindrutetorkarj*veln halvt slutar funka gjorde det inte bättre. Ett tag såg jag inte bakåt, åt sidorna och knappt framåt. Spännande....
 
Malou
 
 
 
 
 
 
 

Publicerat: / Ridskola & Hästar

Hjälp En Häst

 
 
Klicka på bilden för läsa mer om hur du kan hjälpa en häst.